Samsung Galaxy SIII best verkopende smartphone in het derde kwartaal

Apple

Samsung heeft met de Galaxy SIII in het afgelopen kwartaal die titel van best verkopende smartphone overgenomen van de iPhone 4S. Volgens analisten steeg het aantal verkochte Galaxy S3 modellen van 5,2 miljoen in het tweede kwartaal naar 18 miljoen in het derde kwartaal, terwijl de verkoop van de iPhone 4S daalde van 19,4 miljoen naar 16,2 miljoen in dezelfde periode.

In zijn eentje was de Samsung Galaxy SIII verantwoordelijk voor 11% van alle smartphone die in het derde kwartaal zijn verkocht. Echter moeten we natuurlijk niet vergeten dat Apple ook nog 6 miljoen stuks heeft verkocht van de iPhone 5 in het derde kwartaal en de verwachting is dan ook dat de iPhone de Galaxy SIII zal inhalen bij de cijfers van het vierde kwartaal.

Analisten zeggen dat het succes van de Galaxy SIII te danken is aan het grotere scherm is, hoge subsidies voor mobiele providers en een grote beschikbaarheid van het toestel in landen wereldwijd. Daarnaast zouden consumenten ook rekening hebben gehouden met het feit dat Apple op ieder moment de iPhone 5 zou kunnen aankondigen, en daardoor minder snel hebben gekozen voor de iPhone 4S.

De Galaxy SIII werd in mei van dit jaar uitgebracht en Samsung kondigde recentelijk aan dat men al meer dan 30 miljoen stuks heeft verkocht. Bij zijn voorganger, de Galaxy SII, duurde het maar liefst 14 maanden tot dit nummer werd bereikt.

Het is nog onduidelijk hoeveel iPhone 5’s Apple heeft verkocht, kort na de lancering liet het bedrijf in een persverklaring weten dat er binnen 72 uur 5 miljoen iPhone 5’s waren verkocht. Volgens Apple had dit getal nog hoger kunnen uitvallen, maar was de voorraad simpelweg niet groot genoeg door productie problemen. Eerder deze week zei Foxconn CEO Terry Gou al dat het ontwerp van de iPhone 5 de productie lastig maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*