Samsung: “iPhone 5 maakt inbreuk op 8 patenten”

Apple

Samsung vecht terug in de rechtszaal nadat het bedrijf is gedwongen om één miljard dollar te betalen vanwege het inbreuk maken op de patenten van Apple in een patentzaak die in augustus eindigde.

Samsung Electronics, momenteel marktleider in de smartphone markt, zei op dinsdag dat de iPhone 5 van Apple inbreuk maakt op acht van hun patenten, met inbegrip van twee standaard patenten en zes functies van de telefoon.

Het bedrijf voegde de patentclaims van de iPhone 5 toe aan de bestaande zaak tegen Apple die momenteen ligt bij de Californische rechtbank. De eerste claim werd al op 18 april van dit jaar ingediend, en deze zaak bestaat uit dezelfde acht patenten.

In een andere patentzaak bij dezelfde rechtbank, werd het bedrijf op 24 augustus schuldig bevonden voor het inbreuk maken op zes Apple patenten, als resultaat zou de Zuid-Koreaanse fabrikant een schadevergoeding moeten betalen van 1,05 miljard dollar aan het bedrijf uit Cupertino.

“We hebben altijd geprobeerd om te concurreren in onze markt met innovatieve producten, in plaats van dit uit te vechten in de rechtbank. Apple blijft echter agressieve juridische maatregelen nemen om de concurrentie zo klein mogelijk te houden. Onder deze omstandigheden, hebben we geen andere keus om onze innovaties en intellectuele-eigendomsrechten te beschermen.”

Samsung boekte op maandag al een kleine overwinning, die ervoor zorgt dat de Galaxy Tab 10.1 weer verkocht mag worden in de Verenigde Staten. Rechter Lucy Koh oordeelde dat de basis voor het verkoopverbod niet langer stand kon houden, omdat de jury eerder oordeelde dat Samsung geen inbreuk maakte op het D’889 ontwerp patent.

“Wij zijn blij met de beslissing van de rechter vandaag, dat ons standpunt bevestigde dat wij geen inbreuk hebben gemaakt op het ontwerp patent van Apple en dat er niet langer een basis is voor het verkoopverbod.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*