Grant Paul (chpwn) toont iOS 6 en iPhone 5 jailbreak

Archief

Hoewel velen onder ons waarschijnlijk de iPhone 5 nog niet eens in handen hebben, lijkt er al een jailbreak in de maak te zijn voor het nieuwe toestel van Apple. De welbekende iOS hacker en ontwikkelaar, Grant Paul, heeft laten weten dat hij de iPhone 5 al heeft gejailbreaked, foto’s van de iPhone 5 met de Cydia applicatie zijn op zijn Twitter account te zien.

In een gesprek met AllThingsD liet Paul, beter bekend als chpwn, weten dat hij al voor de release van de iPhone 5 al aan het werken was aan een jailbreak voor het nieuwe toestel, ook ontwikkelde hij een jailbreak voor de iPhone 4S binnen een paar uur. Volgens chpwn werd het werk een stuk makkelijker toen die zijn iPhone 5 ontving, binnen een half uur had hij de jailbreak werkend op zijn iPhone 5.

Een jailbreak maakt het mogelijk om meer te doen met je iDevice dan Apple normaal gesproken toestaat, door toegang te krijgen tot de rootrechten van het toestel kunnen systeembestanden worden aangepast. Het is daardoor ook mogelijk om applicaties te installeren die normaal gesproken niet worden toegelaten tot de App Store, ook is het mogelijk om andere thema’s te installeren of de gebruikersinterface aan te passen met bijvoorbeeld widgets die je mogelijk al kent van Android.

In de foto’s die door Paul op zijn Twitter stream zijn geplaatst is een iPhone 5 te zien met de Cydia applicatie. De Cydia applicatie is zonder twijfel de reden waarom een iOS-apparaat wordt gejailbreaked, de dienst kan worden gezien als een App Store alternatief, maar dan voor jailbreak tweaks en applicaties.

Het nieuws van chpwn is in ieder geval goed nieuws voor de iOS community, al rept de hacker met geen woord over de verwachte publieke release-datum van de iPhone 5 jailbreak. Net zoals met voorgaande jailbreaks zullen de hackers die aan de jailbreak werken, eerst een hulp-applicatie moeten ontwikkelen die het jailbreaken van de iPhone 5 zo makkelijk mogelijk maakt en zonder al te veel risico’s.

Tot dat moment zal je het moeten doen met wat foto’s van de jailbreak. Maar wees gerust – er gaat een jailbreak komen. De vraag is alleen wanneer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*