Retina-update voor Adobe Photoshop CS6 in de herfst beschikbaar

Archief

Het Retina-scherm van de huidige generatie iOS-apparaten en de high-end MacBook Pro betekent dat gebruikers kunnen genieten van een prachtig HiDPI scherm, maar applicatieontwikkelaars moeten bij elk nieuw scherm opnieuw hun apps herzien om te profiteren van alle extra pixels die beschikbaar zijn. De belangrijkste grafische tools van Adobe moeten nog steeds worden geoptimaliseerd voor het Retina-scherm, maar het bedrijf kondigde vandaag aan dat klanten niet veel langer hoeven te wachten op de nieuwe Retina apps.

Op zowel Photoshop.com als het Creative Layer blog laat Adobe weten dat de Retina-update voor Photoshop CS6 in de herfst van 2012 zal worden uitgebracht. In de komende maanden zal ook Dreamweaver, Edge Animate, Illustrator, Lightroom, Prelude, Premiere Pro en SpeedGrade worden geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de MacBook Pro. De iPad applicatie Photoshop Touch zal in de toekomst ook optimaal gebruik maken van alle pixels van het Retina-scherm.

Helaas zijn er ook een aantal apps die momenteel nog buiten de boot vallen, waaronder een aantal essentiële CS apps zoals After Effects, Fireworks, Flash en InDesign. Volgens Adobe wordt momenteel nog geëvalueerd of deze producten in de toekomst nog gaan worden geoptimaliseerd voor HiDPI schermen zoals het Retina-scherm van de MacBook Pro, in september zullen de overige plannen van Adobe bekend worden gemaakt. Gebruikers die gebruik maken van Creative Cloud zullen de updates en nieuwe functies eerder ontvangen, inclusief een aantal Illustrator functies die alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van de dienst.

De Retina-update zal zoals je al verwacht gratis beschikbaar zijn, op het moment dat de update beschikbaar zal je het hier direct lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*